Gastronomisch festival in Benicarló met 12 Michelinsterren

Het Gastronomisch festival in Benicarló zal op 21, 22 en 23 oktober plaatsvinden tijdens de Ruta de Sabor. Op deze dag zullen 12 Michelin chef koks deelnemen en presenteren zij lekkere hapjes. 

Dit evenement is ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van de Provinciale Raad van Castellón. Zij organiseren dit gastronomische festival dan ook. 

Als jij dit festival bezoekt dan kan je genieten van foodtrucks, bars met drankjes, terrasjes, culinaire shows en livemuziek. Zeer bekende namen die mee zullen doen staan hieronder

En drie Michelin restaurants uit de provincie Castellon

Bij de presentatie van de Gastronomische Beurs zet de provinciale gedeputeerde voor Toerisme Virginia Martí dat dit culinaire evenement eigenlijk “de etalage wil zijn van ‘Castelló Ruta de Sabor'”. 

Het evenement vindt plaats in Benicarló vanwege de hoge concentratie van gastronomische, product-, landschaps- en kenniswaarden.

Drie dagen lang zal het de gastronomische hoofdstad zijn van de provincie Castellon om op deze manier toeristen aan te trekken. Ook is de oorsprong van de artisjokken in deze plaats en wordt hier jaarlijks gevierd.

Ruta de Sabor

‘Castelló Ruta de Sabor’ brengt 375 bedrijven samen uit de hele provincie. en brengt kwaliteits producten uit de gastronomische etablissementen. Dit jaar zal dit de tiende editie zijn en valt samen met het tweehonderdjarig bestaan van de Provinciale raad van Castellon.

Wil jij dit Gastronomische evenement bijwonen?

Lijkt het jou leuk om naar Benicarlo te gaan om dit mee te maken? Wij weten zeker dat het een spectaculair evenement is met muziek, presentaties en shows.

Als jij hier heen wilt gaan dan kan je het schema bekijken via de link ruta del sabor.