Een huis kopen tijdens Corona.

Ondanks dat er veel gedoe is momenteel is de vraag naar woningen nauwelijks afgenomen. Er is dus ook nog veel vraag naar het bezichtigen van woningen. Helaas is dat niet altijd even makkelijk vanwege de opgelegde beperkingen door de overheid zoals de reisbeperkingen.

Wij krijgen dan ook vaak de vraag hoe het aankopen en vooral bezichtigen van een woning er nu aan toe gaat tijdens de Covid19 crisis.

Foto’s 360 graden en 3D

En er is inderdaad veel veranderd. De meeste makelaars hadden reeds veel foto’s van het aanbod maar dit is in de meeste gevallen uitgebreid met 360 graden (3D) foto’s. Dit zijn foto’s dat als men er op veegt met de vinger, rondom kan kijken.

Als deze foto’s op een bepaalde manier gemonteerd worden kan men als het ware virtueel door de woning heen lopen. Er is dan een goede indruk van het object en in sommige gevallen is het niet nodig om het pand in het echt te zien. Dit scheelt dus weer een bezoek aan een woning en dus minder reistijd en kans om besmet te raken.

Meer tekst onder de foto….

Mocht het pand wel aan de verwachting voldoen na de virtuele rondleiding dan is het wel aan te raden voor aankoop een echte bezichtiging te doen. De makelaar zal dan een afspraak maken met de eigenaar en met u een datum afspreken.

De Bezichtiging

Op de dag van bezichtiging zullen er zo weinig als mogelijk mensen aanwezig zijn en de makelaar zal apart in een auto met u meerijden naar de locatie. De makelaar heeft voor u een mondkapje en plastic handschoenen met de bekende desinfectiegel en alcoholspray om de onderkant van uw schoenen te ontsmetten.

U wordt verzocht niks aan te raken en de makelaar zal alle eventueel gesloten deuren voor u openen. Dit alles voor uw veiligheid en de veiligheid van de eigenaar van de woning.

Naar de notaris

Mocht u besluiten de woning te willen kopen dan gaat de rest als normaal maar dan meer per mail en post. De makelaar zal zo veel als mogelijk voor u regelen maar u moet toch echt zelf tekenen bij de notaris. Ook hier draagt iedereen weer een mondmasker en wordt er na iedere aanraking van bijvoorbeeld de pen veelvuldig gebruik gemaakt van desinfecterende gel.

Laat u uw droom niet in de weg staan door Covid19. Deze zal eens verdwijnen en u kunt dan al lekker vakantie vieren in uw droomhuis.

Uw-eigen-huis-spanje