3 Natuurlijke meren waar je gratis kunt zwemmen

In Castellon zijn diverse natuurlijke meren waar je gratis kunt zwemmen. In de Spaanse media worden steeds commerciële gebieden genoemd waar entree moet worden betaald. Dit zijn wel mooie plekken maar met beperkingen. Daarnaast zijn er een aantal meren waar je gewoon gratis heen kunt gaan.

Waar bijvoorbeeld voor betaald moet worden is Salto de Novia bij Navajas. Montanejas kost ook €3 entree. En je mag beperkt eten & drinken mee, geen parasols en drijvende voorwerpen.

Gratis zwemmen en recreëren

Maar wij kennen een paar natuurgebieden in de Costa de Azahar waar je heerlijk kunt recreëren zonder beperkingen. Gelegen in een prachtige natuur tussen de bomen. Bij deze meren kan je rustig de dag doorbrengen met de familie. Vaak kan je ook met de camper terecht.

Je mag je huisdier meenemen, opblaasbare voorwerpen zoals kano, Sup of andere bootjes zijn ook toegestaan. Deze plekken zijn voorzien van vaste picknicktafels en een barbecue plek. Maar neem wel je eigen stoel mee.

Verder kan je eigenlijk wel het hele jaar deze gebieden bezoeken, maar het water zal in de winter uiteraard wel frisser zijn.

Lekker gratis zwemmen in een van de meren die Castellon aan de Costa del Azahar te bieden heeft

1. Ribesalbes

Embalse de Sitjar, daar moet je zijn om je auto te parkeren bij het meer. Vervolgens kan je direct het water induiken. Met een heerlijke temperatuur ben je er zo doorheen.

Een geliefde plek voor Spanjaarden om even het warme Castellon te ontvluchten. Want dit ligt op maar 20 minuten rijden van deze plek.

Blaas je luchtbed op, neem je kano of Sup mee. Je zult echt veel plezier beleven. Tussen de bomen vind je altijd wel een schaduwrijke plek.

Daar kan je aan de picknicktafels je zelf meegebrachte eten en drinken nuttigen. Verder is er nog een barbecue plek om je eigen kip te braden.

In het weekend is er kanoverhuur. We zien hier ook andere toeristen met een camper of kampeerbus die hier een nachtje slapen. Honden zijn welkom.

Hoe kom je er? Klik op deze link Embalse de Sichar.

ribesalbes kayak
Ribesalbes

2. Maria Christina Stuwmeer

Ligt in de gemeente Alcora en in 1901 is er begonnen met de aanleg. Hier zit je heerlijk tussen de bomen en de geurende dennenappels. Er is een barbecueplek en vaste picknicktafels aanwezig.

Je kunt hier heerlijk aan het water zitten in je eigen strandbed of strandstoel. Ook voor deze omgeving geldt dat je je eigen eten & drinken meeneemt. En je kunt ook gewoon met je eigen opblaasbare kano, Sup, luchtbed en dergelijke in het water dobberen.

Ook hier zijn honden welkom.

Hoe kom je er? Klik op Maria Christina stuwmeer

embalse-santa-christina
Santa Christina stuwmeer

3. Embalse de Regajo

Net even 2 kilometer ten noorden van Navajas in de gemeente Jerica ligt dit fraaie meer. Omgeven door veel groen zit je hier dus ook weer heerlijke beschut. Heerlijk om even de tijd door te brengen met je voeten in het water. Het meer is in 1959 aangelegd.

Het meer kan je gratis bezoeken. Met een kano kan je de rivier de Palancia bevaren, bergwanden beklimmen, wandelen en zeer populair bij mountainbikers. Deze plek is echt een bewaarde schat nabij Navajas.

Hoe kom je er? Klik op Embalse de Regajo.

Rio-Palancia-Castellon
Embalse de Regajo